drumuri

Infrastructură

 

Actiuni ample de îmbunătătire a calitătii infrastructurii de circulatie, precum si de dezvoltare a retelei existente au fost demarate, în ultimii ani, de către autoritătile administratiei publice. Astfel, este în curs pregătire proiectul de realizare a autostrăzii Nădlag – Arad – Timisoara – Bucuresti care va conecta partea de vest a tării la culoarul de circulatie rutiera 4 pan-european.

Transportul aerian este asigurat de Aeroportul International Timisoara, amplasat în partea de nord-est a municipiului. Acesta este considerat aeroport de rezerva pentru Aeroportul International Otopeni (Bucuresti), Budapesta si Belgrad fiind al doilea aeroport ca importantă si mărime din tară si cel mai important aeroport din Euroregiunea DKMT.

Aeroportul oferă curse regulate prin mai multe companii aeriene nationale si internationale facilitând legaturi rapide, pentru pasageri si transport marfa, cu diverse orase din tară si din întreaga lume.

Dotarea tehnică a aeroportului permite accesul aeronavelor utilizate de marile companii ale lumii, inclusiv cele de tip Airbus-310 sau Concorde, fiind cea mai importantă poartă aeriană a judetului si a regiunii.

Reteaua feroviară (787 km) în formare încă din secolul trecut ca urmare a impulsionării date de dezvoltarea industriei judetului Timis se bucura astăzi de cea mai densă retea de cale ferata din tara. Teritoriul judetului este traversat de doua trasee de cale ferata internatională, magistrala de sud, cu ruta Bucuresti – Craiova – Timisoara – Jimbolia si legături spre Belgrad si Kikinda (Serbia) si magistrala de vest, care pleacă din Timisoara spre Baia-Mare, traversează Câmpia Tisei si face, în localitatea Ilia, jonctiunea cu magistrala Bucuresti – Brasov – Arad.